Echipamente acvarii ,Chimia acvariului de apa sarata

Acvariile cu apa sarata sunt acvarii cu apa dulce la care a fost adaugata sare marina, disponibila in magazinul Echipamente Acvarii. A nu se confunda sarea marina cu sarea iodata de bucatarie, cea din urma fiind toxica pentru pesti. Astfel, este cunoscut faptul ca sarea marina ofera o varietate de minerale solubile, extrem de necesare vietii marine. In functie de tipul de acvariu marin, se poate opta pentru un anume tip de sare aditivata mai mult sau mai putin,coralii si nevertebratele avand nevoie de o gama variata de substante necesare cresterii armonioase(calciu,magneziu )  

 Mai mult, cantitatea de sare din apa se masoara cu ajutorul unui hidrometru.

De obicei, speciile marine de pesti, cat si nevertebratele marine, cum ar fi melcii, anemonele şi coralii, sunt deosebit de sensibile atunci cand vine vorba de schimbarile din mediul acvatic. Un element esential pentru reusita il reprezinta temperatura optima din acvariu, aceasta depinzand de la o specie la alta. De asemenea, magazinul Echipamente Acvarii recomanda masuratori exacte si frecvente ale chimiei apei, pornind de la kh, pH,   pana la azotat, fosfat, calciu si magneziu. Este cunoscut faptul ca un bazin mai mare ofera mai multe libertate si mai putine batai de cap deoarece cu cat volumul de apa este mai mare, cu atat variatiile de temperatura si de chimie sunt mai mici. 

Cresterea coralilor, visul oricarui acvarist pasionat

Magazinul Echipamente Acvarii comercializeaza corali si alte vietuitoare marine, atat la comanda cat si din stocul disponibil. De obicei, coralii sunt crescuti doar de profesionisti, de acele persone care si-au dedicat timpul invatarii tainelor din mediul marin. Astfel, acestia sunt dezvoltati doar in momentul in care acvariul s-a stabilizat, si vietuitoarele din el s-au dezvoltat intr-un mod armonios, acestia avand o serie de nevoi speciale, atat prin prisma temperaturii, cat si chimiei apei. 

In prezent, datorita dezvoltarii acestui domeniu, coralii se pot reproduce in medii artificiale. In natura exista atat reproducerea sexuata, cat si asexuata. Chiar si asa, in acvarii se realizeaza mai mult cea din urma, aceasta fiind mai simpla si de multe ori necesara. In medii propice, coralii cresc si acopera suprafete importante din acvariu, ajungand de multe ori sa priveze alte vietati de lumina si suprafata. Din acest motiv, ei trebui taiati, producandu-se astfel reproducerea asexuata. Bucatile taiate pot fi mutate in alte acvarii pentru a se dezvolta si a creste,aici vorbim de coralii duri ce contin schelet calcaros. Este cunoscut faptul ca orice coral reprodus in captivitate este mai rezistent si se reduce riscul contactarii de boli sau paraziti.

Atunci cand sunt indeplinite conditiile de chime si temperatura, reproducerea este extrem de simpla. Astfel, reproducerea coralilor prin taiere este extrem de simpla. Acvaristii trebuie sa taie coralul si sa il fixeze pe o alta piatra. Daca sunt indeplinite toate conditiile, dezvoltarea este extrem de rapida. Cu toate acestea, magazinul Echipamente Acvarii recomanda o atentie sporita  pasiune si determinare in invatarea acelor tehnici si principii de care depinde viata si dezvoltarea unui acvariu

Parametrii optimi pentru acvariul marin recomandati de Echipamente acvarii sunt :

Substante

Ideal

Acvariu recif

Acvariu cu macroalge

 

Acvariu doar pesti

Amoniac

0 ppm

0 ppm

0 ppm

0 ppm

Nitriti

0 ppm

0 ppm

0 ppm

0 ppm

Nitrati

0 ppm

0-10ppm

0.5-10ppm

0-30ppm

Calciu

Magneziu

425

1450

400-450

1450-1500

400-450

1400-1500

350-450

1350-1500

Alkalinitate (meq/L)

3.5

2.5-4 meq/L

2.5-4 meq/L

2.5-4 meq/L

Alkalinitate dKH

10

8-11 dKH

8-11 dKH

8-11 dKH

Salinitate

1.025

1.025-1.028

1.022-1.028

1.022-1.028

Temperatura

25

24-27

24-27

24-28

PH

8.2

8-8.5pH

7.8-8.5pH

7.8-8.5pH

Fosfat

0 ppm

0 ppm

<.5 ppm

<.5 ppm


Echipamente acvarii recomanda un calculator cu ajutorul careia va veti putea doza sbstantele in acvariu in cea mai mare siguranta, in asa fel incat sa aveti ecositemul dorit   calcul substante