Echipamente acvarii Acvariu de apa sarata

 

Controlul algelor este probabil, cea  mai mare problemă cu care se confruntă iubitorii de acvarii. Cu toate că ar putea suna ca o sarcină plictisitoare și imposibil de realizat, este mult mai ușor decât crezi!  Nu te impotmoli in momentul in  care acvariul da semne de formare a algelor. S-ar putea să nu fie cel mai terifiant lucru ce se intampla , dar prezența lor poate fi destul de daunatoare pentru mediul pe care il creezi in cazul in care acestea scapa de sub control si nu sunt inlaturate la timp.

Din fericire , Echipamente acvarii  are de gând să împartă cu dumneavoastra toți anii de experiență  acumulati, in combaterea algelor daunatoare, cu acvaristica ca si pasiune. Punerea in aplicare a acestor metode ar trebui sa fie una deosebit de usoara si benefica pentru mediul creat.

Bazele: Știința din spatele cresterii algelor

Algele sunt plante care sunt destul de uimitor de studiat si de invatat. Probabil nu sunt lucrurile cele mai uimitoare din acvariu, dar acestea au un stil de adaptare si regenerare formidabil, indiferent de conditiile oferite.

Având în vedere natura  lor extrem de adaptabila, este o provocare   pentru a mentine cresterea algelor sub control. Vezi la un moment dat o alga intr-un colt al acvariului ,si pana realizezi asta, deja acvariul este colonizat fara sa ai timp sa reactionezi.

Algele cresc în primul rând, din cauza unei cantități ridicate de mancare și a abundentei de lumina din acvariu. La fel ca orice altă plantă, algele au nevoie de lumina pentru a supraviețui. Fotosinteza joacă un rol-cheie în creșterea și supraviețuirea algelor.

Oamenii se  întreabă adesea  ? Am pus apă curată, purificată, dar cum de algele au ajuns in ecosistemul meu?

Echipamente acvarii  vine cu răspunsul la întrebarea dumneavoastră. Sporii care provin din aer și, de asemenea, bacteriile care sunt  in acvariu deja,de  care au nevoie  peștii dvs., pentru a supraviețui, provoacă înmulțirea bacteriilor daunatoare . La fel cum si noi avem nevoie de bacterii bune in corpurile noastre, în scopul de a îndeplini diferite funcții, peștii  din acvariu  necesită, de asemenea, bacterii bune ca parte a ecosistemului lor.

Anumiți pești,   au tendința de a lăsa o mulțime de bacterii in urma. Acestea , împreună cu mâncarea neconsumată, provoacă bacteriile  să se răspândească. Atunci când aceste bacterii sunt expuse la lumină provoacă creșterea algelor nedorite.

Odată ce aceste alge cresc, este foarte ușor pentru ele  să se răspândească fără nici un avertisment. Prezența nutrienților poate accelera creșterea algelor din acvariu. În primul rând,  fosforul, împreună cu unele cantități de azot sunt bazele  pentru creșterea algelor.

Fosforul provine din mai multe surse, una dintre ele fiind   apa din acvariu. O altă sursă de fosfor este amestecul pe care il contine mancare pestilor și sarea de mare printre alte surse. Dacă acvariul dumneavoastra este curatat regulat si sistemul de filtrare este perfect functional, atunci ar putea exista un alt motiv pentru care algele se dezvolta in mediul  dumneavoastra.

Dacă nu ținem  o evidența a echilibrului pH-ului în apă, acesta ar putea fi un alt motiv pentru care vedeți algele din acvariu raspandindu-se rapid . Testați apa sărată cu un kit de testare a pH-ului. Nivelul ideal al pH-ului pentru acvariile de apa sarata este intre 8,2 si 8,4.

Nivelul pH-ului se poate schimba în funcție de cantitatea de dioxid de carbon din apă. Cantitatea de dioxid de carbon este invers proporțională cu nivelul pH-ului in apa. Cu cât mai mare este dioxidul de carbon, cu atat este mai scăzut nivelul pH-ului  și vice-versa.

Ce anume declanseaza aparitia algelor?

Cu toate ca nu toate algele sunt rele, cele care sunt pot fi destul de problematice, în cazul în care nu sunt controlate în mod corespunzător. Algele pot fi cauza a o mulțime de produse secundare toxice, produse care pot afecta nu numai pestii din acvariu, dar, de asemenea, si coralii.

Algele se afla in fruntea listei cauzelor ce pot destabiliza si chiar distruge un ecosistem bine creat

Daca nu reusim sa tinem sub control algele si nu curatam mediul de fiecare data cand acestea apar, ulterior ne va fi mult mai greu sa le eliminam. Unele dintre aceste alge pot fi toxice si pot provoaca diferite boli dăunătoare pentru pești sau chiar moartea acestora.

Echipamente acvarii  scoate in evidenta Importanța  algelor  într-un acvariu

După cum am specificat  anterior, nu toate algele sunt alge rele.

Algele macro (alge bune) prevad aceleași elemente nutritive de care au nevoie si  micro-algele (alge rele). Prin urmare, având alge macro menținem algele micro, deoarece acestea lupta pentru aceleași elemente nutritive.

În afară de păstrarea micro-algelor  la niveluri minime, algele macro au unele beneficii, cu, ar fi absortia excesului de nutrienți prezenți în acvariu , împiedicănd astfel folosirea lor de catre algele micro . 

Aceste alge produc de asemenea oxigen. Este greu să se  mențină echilibrul corect între  cele doua tipuri de alge prin cresterea unui tip (algele macro) si limitarea celuilalt tip (algele micro) prin cresterea primelor. Acest lucru este foarte important și va fi acoperit mai târziu în acest articol.

Tipuri de Alge in acvariu Marin

Există mai multe tipuri de alge de apă sărată  care cresc in micul tau acvariu. Interesant de menționat este faptul că multe așa-numite "alge" nu sunt de fapt chiar alge, sunt bacterii. Acestea arata foarte mult ca algele ca structura dar nu sunt cu adevărat alge.

Algele pot fi un singur  organism de celula sau pot prelua forme multi-celulare, cum ar fi algele marine. Ele nu sunt ca o planta convențională, ele  nu au rădăcini, tulpini, frunze sau orice alte organe vitale pe care le au plantele, dar sunt in masura sa faca fotosinteza.

Hai să aruncăm o privire la unele dintre cele mai comune forme de alge pe care le puteti gasi in propriul acvariu de apă sărată.

Algele rosii sau alge Macro (Rhodophytes)

Alge roșii sau alge macro, sunt algele bune de care  am discutat anterior. Ele cresc în foi și sunt  în general  moi și flexibile în natură. Algele roșii tind să crească pe piatra vie, au forme de alge sau chiar plante. Spre deosebire de algele  brune, nu veți vedea niciodată alge roșii plutind în apă, ele atasandu-se intotdeauna de ceva.  Dintre cele mai comune forme de alge  sunt algele  coraline.

Alga coralina este una dintre cele mai ravnite, prezenta lor fiind dovada de maturizarea a bazinului nostru. Pietrele incep sa capete o culoare roz,aceasta alga are o textura dura calcefiata si  usor usor va pune stapanire pe intreg acvariu. Se va dezvolta peste tot, chiar si pe sticla si aparatura, dand un efect general de natural.Singurul inconvenient ar fi ca sufoca oarecum piatra vie, dar cu un mic arici in acvariu aceasta va fi improspatata frecvent. 


Dinoflagellates sunt organisme  microscopice unicelulare care sunt fotosintetice. Ele sunt foarte răspândite în natură. Exista peste 2.000 de tipuri diferite de Dinoflagellates care pot fi găsite în diferite medii marine și de apă dulce. Pentru a face lucrurile mult mai dificile, Dinoflagellates poate arata foarte mult ca cianobacterii precum și alte tipuri de alge , dacă nu aveți experiență cu ea poate fi greu de catalogat.


Aspect:

Echipamente acvarii .Una din descrierile pe care le putem oferi ,este faptul că Dinoflagellates arată ca niste bule maro . Culoarea cea mai comună pentru dinoflagellate este o nuanta de maro, dar aceste alge pot fi găsite si intr-o gama de culori  cuprinsa de la  maro pal până la aproape alb, galben precum și câteva nuanțe diferite de verde . Va începe prin a acoperi obiectele  din interiorul acvariilor si chiar sticla acvariului. Această acoperire va arata ca mucegaiul, ca niste bule de aer ce tind sa fie eliberate spre suprafata apei.

Dinoflagellates sunt o problemă pentru  acvariu din două motive principale:

A) Marea majoritate a Dinoflagellates frecvent întâlnite în acvarii marine sunt toxice pentru cele mai multe  organisme pe care le avem  într-un acvariu marin.

B) Poate acoperii  coralii cu un strat, deteriminad  un stres continu pentru acestia, ducand pana la moartea acestora.

Acțiuni recomandate de echipamente acvarii  pentru a face fata  cu Dinoflagellates

Confruntarea cu Dinoflagellates a condus iubitorii de acvarii sa desfiinteze sau sa restarteze acvariu .In marea majoritate a acestor situații, nu s-a reactionat la timp ,sau s-a folosit o metoda incorecta de combatere. Recunoașterea  și acțiunile întreprinse pentru a scăpa de aceasta alga, trebuie sa fie rapide.

Așa cum există peste 2.000 de tipuri diferite de Dinoflagellates, este foarte greu de depistat pe care o detinem in acvariu .Acesta este motivul pentru care Internetul are multe povești de  abordare pentru eliminarea ei.

Pe baza experienței acumulate, Echipamente acvarii, recomanda pentru a scăpa de aceste lucruri urmatoarele abordari:

1) Reducerea nutrienților disponibili în apă

2) Se adaugă suplimentar cărbune activ granule la set-up (carbon activ catalitic este cel mai bun)

3) Se opreste toata iluminare pentru o perioadă de 24 până la 72 ore, urmată de o reducere a perioadei de iluminat

4) Hraniti pestii o data la 2 zile

5) Eliminați manual dinoflagellates cât de mullt posibil puteti zilnic

6) Setați-vă skimmer-ul la un nivel asa de ridicat incat sa il goliti zilnic.

7) Utilizați un filtru  ciorap de 200 microni.

Dacă nu observați progrese după 4 până la 5 săptămâni, cu pașii de mai sus, există alte câteva lucruri pe care le puteți încerca.

1) În timp ce mențineti  setup-urile de mai sus nu mai faceti schimburi de apa.

2) Creșterea nivelului de magneziu de  la 1400 ppm până la 1600ppm

3) Creșterea și menținerea  pH-ul de la 8,3 la 8,5

4) Adăugați un  Refugiu sau alge de epurare a gazelor

5) Începeti adaugarea de  bacterii

6) Schimbarea Marcii de sare și incepeti  să utilizați apa de osmoza  dacă nu folositi deja

 Reducerea nutrientilor din acvariu ca urmator pas

Reducerea azotaților  la 2 ppm sau mai puțin și menținerea nivelurilor de fosfat la niveluri nedetectabile, va ajuta sa eliminati dinoflagellates. Cu ajutorul substantelor de indepartarea fosfatilor și o bună dozare de carbon veti avea o abordare corecta pentru indepartarea acestor alge. Teoria din spatele reducerii nutrienților este că , atunci când dinoflagelatelor sunt  într-un mediu nutritiv foarte redus, bacteriile din interiorul corpurilor se vor reproduce până la punctul în care vor muri. Acesta este un moment in care nu puteti avea încredere în kiturile de testare, cel in care aveti o mulțime de dinoflagelatelor în acvariu, deoarece acestea vor consuma nitrați și fosfați aproape instantaneu. 

In momentul in care vom descoperi melci si pesti morti in acvariu, inseamna ca acestia au ingerat aceste alge ce contin un nivel foarte toxic de substante.


Diatome sau alge brune sunt unele  dintre puținele alge care sunt bune pentru acvariu. Ele produc oxigen, limiteaza dioxidul de carbon și  de asemenea, produc alimente care pot fi consumate de către peștii


Diatomele au o formă care poate perturba mediul apei. Au culori auriu-maro și pot fi ușor controlate prin limitarea substantele nutritive din acvariu.

Multi acvaristi se confrunta la un moment dat cu un tip de alga maro ce se depune pe substrat, chiar pe sticla acvariului, aparand mai ales in prima perioada a setupului; aceste alge sunt denumite diatomee.

Diatomeele sunt un grup de alge ce iau parte la formarea fitoplanctonului, apartinand ordinului Protiste, clasa Bacillariophyceaea. Exista cateva zeci de mii de specii de diatomee. Aspectul ce le face unice in lumea algelor este ca traiesc inchise intr-o „crusta” formata din siliciu, denumita frustula. Ca dimensiune sunt microscopice, insa unele specii pot ajunge la 2 mm. Traiesc in colonii.

Majoritatea speciilor sunt fotosintetice. Inmultirea este asexuata, celula parinte divizandu-se in alte doua celule, de dimensiuni mai mici. In marea majoritate diatomeele sunt incapabile sa se deplaseze. Au un ciclu de viata de tipul „boom”, adica in momentul in care ajung intr-un mediu propice, se vor dezvolta puternic, formand colonii importante, dupa care, consumand nutrientii si ramanand fara acestia, incep sa intre in regresie

Celor ce se confrunta cu aceasta problema, echipamente acvarii le recomanda sa cumpere un test pentru silicati si sa verifice concentratia acestora. In cazul in care este mare, trebuie sa ne indreptam atentia catre sursa ce elimina aceasta substanta in apa. O sursa de siliciu poate fi apa de la robinet. In aceasta situatie, schimburile de apa nu vor ajuta, caci la fiecare schimb concentratia de siliciu va fi improspatata. Astfel trebuie folosita apa de osmoza.Putem folosi substante ce elimina silicatul din apa.


Cianobacteria


Această formă de viață fotosintetica poate trăi literalmente oriunde  are o cantitate de umiditate , ocean, lac, un iaz, beton umed, și chiar și pe ghețari! Cianobacteriile se gasesc de asemenea, în acvariile noastre. Tipurile pe care le vedem în rezervor sunt, de obicei negre, albastre, verzi sau rosii si arata ca mâlul. Aceasta alga se poate răspândi peste corali, pietre, scoici, chiar si melcii turbo pot fi acoperiti de aceasta.

In primul moment in care observam aceasta alga ,echipamente acvarii  recomanda  sa o eliminati  manual ,fara a o dispersa in apa.

Cauzele aparitiei:

ILUMINAT

Cianobacteriia este fotosintetica, cum sunt si  coralii, dar prosperă sub un alt spectru de intensitate. Verificați becurile, în cazul în care acestea sunt vechi, apoi schimbați-le. Cianobacteriile apar adesea sub luminile care și-au pierdut culoarea lor originală. Prea multa sau prea puțină lumină  vor face reproducerea lor posibila.

Stingerea luminilor timp de 3 zile, ne poate goli rapid acvariul de cianobacterii

Nivelul de nutrienti

Cât de multe cuburi de alimente dam pestilor? De multe ori ne vom hrăni pestii mult mai mult decât  mânca de fapt, iar în cazul în care mănâncă, acestia vor produce si multe deseuri.

PARAMETRII

Valori mari ale nitratilor si fosfatilor  pot duce la flori cianobacteriene. Reducerea poate fi la fel de simpla cu o  schimbare de apă sau puteți utiliza diverse substanțe chimice (Cyano clean Korallen-Zuch)  sau medii. Există diversi bureți și pachete media, care absorb fosfați și nitrați. Dar este bine ca ulterior sa depistati sursa ce provoaca cresterea acestora.

 

REDUCERE / SCOATEREA

Pentru a nu se sufoca coralii , cel mai bine este  sa menținem fluxul de apa peste ei. Un coral poate fi sufocat dupa prea multe zile acoperit de alge. Uneori perierea coralilor este necesara.

Cu un furtun de sifonare  subțire, se absorb  algele.

Se înlocuiește apa.

Lăsați luminile stinse  pentru încă 2 zile

Porniți programul de iluminare normală și să se observe (dacă este cazul) recreșterea ciano. Dacă pare să se fi oprit este ok, în caz contrar este timpul pentru a investiga.

Fluxul lent de apa

Lumina slaba

Prea multă lumină

Prea multa mancare

Prea multi pesti

Filtrarea ineficienta

Dozare substanțe prea mare de substante ce nu sunt necesare?

Aerarea insuficient de mare?

Osmoza ,filtre vechi sau utilizarea apei de la robinet?

Echipamente acvarii  va recomanda sa fiti atenti cu Odorizantele  și detergenții din  aer,  pot face schimb în coloana de apă la fel de ușor ca și oxigenul. Ceva la fel de simplu ca o lumânare sau tămâie din apropiere pentru a acoperi mirosul de  acvariu, dar care ar putea fi de fapt cauza. Săpunul pe mâini ar putea contamina apa, precum și loțiuni sau parfumuri.


Algele tip ParCe este alga tip par? Pe scurt, există câteva specii de alge  păr, dar toate sunt fotosintetice și  folosesc clorofilă pentru a capta energia luminii, care alimentează fabricarea de produse alimentare - zahăr, amidon și alți carbohidrați . La fel ca orice alte plante, algele  păr depind de lumina, temperatura si substante nutritive pentru a creste. În rezervoarele  de apă sărată, cele mai comune substante nutritive pentru ca algele sa se dezvolte  sunt fosfați și nitrați.

Echipamente acvarii va recomanda mai multe metode de combatere a algelor  păr. Intr - un rezervor de recif recomandam schimarea agresiva a apei, introducerea și punerea în functiune a unui reactor media  fluidizant conținând medii reducătoare de fosfat, îndepărtarea manuală a deșeurilor prin sifonare, reducerea hranei, adaugarea de vietuitoare ce se hranesc cu alge: melci,arici ,pesti chirurgi.Mulți oameni au avut un mare succes prin punerea în aplicare a acestor tehnici și este evident că pentru cei cu focare minore, o simpla trupa de ajutor, cum ar fi aceasta este o soluție perfectă.

Deci pentru a impiedica sa se dezvolte aceasta alga,folositi echipamente acvarii profesionale si nu faceti compromisuri in vederea calitatii. Folositi un flux de apa puternic, pentru a impiedica depunerea de dejectii in pietre, nu rupeti algele, de cele mai multe ori nu faceti altceva decat sa invadati acvariul cu sporii acestora, utilizati reactoare pentru eliminarea fosfatilor si nitratilor, dozati mancarea in asa fel incat sa fie consumata in intregime, schimati apa acvariului in permanenta, folositi o sursa de iluminat corespunzatoare si conforma cu bazinul dumneavoastra, inlocuiti tuburile de neon dupa fiecare an de functionare. Faceti teste frecvent si tineti parametrii chimici sub observatie, cat mai aproape de valoarea 0. Utilizati o sare de buna calitate, folositi apa de osmoza.


Bryopsis Alge


S-ar putea confunda aceste alge de culoare verde cu algele tip  păr, în stadiile lor inițiale de creștere.  După ce acestea încep să crească veți vedea că ele arata mai mult ca o feriga. Ele tind să crească pe roci, ca si  algele roșii.

Pentru oricine care a luptat vreodată cu alga (bryopsis), în prezent sau în trecut, știe că aceasta poate fi o sarcina foarte dificila si va testa rabdarea dumneavoastră. Bryopsis nu este o  alga tipica, nu necesită nitrați sau fosfați mari ca să prospere. Bryopsis va lovi un rezervor imaculat curat la fel ca și un rezervor murdar. Nu - i pasă de lumină ,nu încercați să o lasati pe intuneric. Bryopsis nu este alga tip păr ,nu incercati sa o rupeti de unde este, ea se va regenera si va fi in acelasi loc, si daca un firicel a ramas plutind, acesta se va prinde de o alta piatra si va coloniza acea  zona.

Echipamente acvarii va recomanda sa aveti o echipa de mancatoari de alge cat mai variata, arici, melci turbo, crabi si nu in ultimul rand, pestii chirurgi ce se  hranesc in mod constant cu alge