De ce sa am un acvariu ? De ce un iaz ? Notitele grupului Echipamente Acvarii pentru cei interesati.

Povestea Echipamente Acvarii urmeaza indeaproape parcursul unui pasionat obisnuit de acvaristica. Pornind de la produse adresate incepatorilor, pana la dispozitive si servicii profesionale, acest magazin a reusit sa se dezvolte in timp, ajungand in prezent sa fie unul apreciat pe piata, atat prin calitatea ofertelor, cat si prin ajutorul pe care personalul il ofera clientilor.  Folosind experienta dobandita, magazinul Echipamente Acvarii reuseste sa puna la dispozitia partenerilor sai, aflati atat la inceput de drum, cat si cunoscatori, o gama variata de produse si servicii la cele mai bune preturi.

Preturi minime si grija maxima, doar cu Echipamente Acvarii

Echipamente Acvarii promoveaza preturi minime, astfel incat pasionatii de acvaristica din Romania sa se poata bucura de minunata lume acvatica. In primul rand, un acvariu sau iaz inspira liniste si relaxare. Mai mult de atat, ofera un efect vizual de exceptie, care nu poate fi egalat. De asemenea, un astfel de proiect implica atentie si pasiune. Si acum sa incercam sa spunem in cateva cuvinte delimitat, cee ce ar trebui urmat ca primi pasi.

Orice acvariu sau orice hobby care implica necuvantatoare, necesita si un numar ridicat de responsabilitati. Cei interesati trebuie sa stie dinainte daca dispun de spatiul si timpul necesar unor asemenea indeletniciri. Fiecare animal in parte, fie ca vorbim de caini, pisici, pasari sau pesti, au nevoie de anumite echipamente si spatii minime pentru a putea trai sanatoase, in cele mai bune conditii. Practic, este vorba de viata, indiferent de ce forma are ea. Si atunci cand vom oferi tot ceea ce este necesar pentru dezvoltare si sustinere armonioasa, la randul ei ne va oferi, clipe, imagini si atmosfera de neegalat !

Amplasarea acvariului in camera,Echipamente acvarii va sfatuieste sa pozitionati acvariul pe partea opusa geamului sau intr-un loc cat mai ferit de lumina soarelui,lumina solara este daunatore acvariului ,aceasta favorizand cresterea masiva a algelor ,iluminatul acvariului se face artificial, in functie de nevoile biotopului ,un acvariu plantat necesita o lumina intensa cu un spectru de culoare ce ajuta la dezvoltarea armonioasa a plantelor,un acvariu doar cu plante necesita o lumina de maxim 10 ore pe zi ,echipamente acvarii recomanda o priza programabila cu ajutorul careia sa stabiliti intervalul orar in care acesta sa stea aprins.

Dupa alegerea locului trebuie sa va ganditi ce dimensiune va doriti sa aiba acvariul ,forma si volumul dupa care suportul pe care acesta va fi amplasat ,trebuie sa fie unul rezistent pentru a rezista greutatii totale ,pe langa apa ganditiva la greutatea sticlei ,pietrisului ,pietrelor...

Va punem la dispozitie un calculator ce va poate ajuta sa calculati ,volumul ,grosimea geamului,greutatea totala si multe alte lucruri interesante calcul- apasa aici

Dotari minime de care un acvariu trebuie sa dispuna

Conform Echipamente Acvarii, un acvariu, ca de altfel si un iaz trebuie sa aiba o serie de dotari minime astfel incat sa poata oferi spatiul necesar dezvoltarii unui ecosistem acvatic artificial. In primul rand, trebuie sa dispuna de un sistem de filtrare adecvat  (dispozitiv ce are la baza o pompa de recirculare si un filtru, alcatuit din diverse tipuri de bureti si medii filtrante), un sistem de oxigenare (fie ca vorbim de o pompa dedicata pentru aer in cazul iazurilor sau acvariilor de apa dulce, fie ca vorbim de pompe de valuri in cazul acvariilor de apa sarata) si aditional sisteme naturale sau artificiale de reducere a nitritilor/ nitratilor si a fosfatilor. De asemenea, majoritatea speciilor de pesti si vietuitoare marine trebuie sa aibe asigurata o temperatura cat mai constanta in cazul acvariilor. De aceea, un incalzitor si eventual un sistem de ventilare sau chiar un chiller in cazul acvariilor ce tin corali se recomanda ! De asemenea, recipientul trebuie sa fie dotat cu un sistem de iluminare montat pe capac care sa ofere lumina necesara dezvoltarii plantelor si animalelor din interior.

Nu in ultimul rand, cel mai important aspect al unui acvariu il reprezinta vietuitoarele. Acestea sunt extrem de variate, atat din punct de vedere al aspectului, cat si al pretului si nevoilor pe care fiecare dintre aceste il au. Magazinul Echipamente Acvarii pune la dispozitia clientilor sai o gama variata de pesti, corali, nevertebrate si plante care vor desavarsi cu adevarat aspectul unui acvariu. Mai mult, daca animalele dorite nu se regasesc in stoc, ele pot fi aduse pe comanda atat din Europa, cat si de pe alte continente.

Inainte de introducerea pestilor intr-un  acvariu trebuie executate o serie de activitati care fac diferenta intre reusita sau esecul unei astfel de indeletniciri. In primul rand, acvariul trebuie sa fie lipsit de microorganisme si substante nedorite. In al doilea rand acvariul trebuie ciclat. Orice acvariu, inainte de a il popula cu vietuitoare trebuie ciclat.

Numita si "ciclul azotului", ciclarea reprezinta crearea unui mediu bacterian, care are rolul de a descompune compusii de azot. Acvariul  in momentul in care introducem prima oara apa este un mediu lipsit de viata, chiar si fara bacterii. Pentru ca pestii si plantele sa nu aiba de suferit mai tarziu este important sa se creeze un mediu bacterian care sa regleze compozitia chimica a acvariului.

 Teste pentru a vedea chimia apei trebuiesc efectuate inainte de introoducerea vietuitoarelor . Ecipamente acvarii recomanda utilizarea apei de osmoza. In cazul in care acest lucru nu se face si se foloseste apa de la robinet, magazinul Echipamente Acvarii recomanda utilizarea unor produse care au rol in neutralizarea substantelor toxice din apa, in special clorul care poate ucide pestii de acvariu.

Parametri pe care  echipamente acvarii vii recomanda:

Parametri

Acvariu apa dulce  comun

Ciclide africane

Apa dulce

Plante si Discusi

Salmastru

Iaz

Temperatura

22-28 C

22-28 C

25-30 C

22-28 C

5-30 C

PH

6.5-7.5

7.8-8.5

6-7.5

7.5-8.4

6.5-7.5

Amoniac

0

0

0

0

0

Nitrit

0

0

0

0

0

Nitrat

<50ppm

<50ppm

<50ppm

<30ppm

<50ppm

Alcalinitate

4-8 Kh

10-18 Kh

3-8 Kh

10-18 Kh

4-18 Kh

Duritate generala

4-12 Gh

12-20 Gh

3-8 Gh

12-20 Gh

4-12 Gh

Temperatura apei, de asemenea este un parametru important. Aceasta trebuie sa fie cuprinsa de obicei intre 22 si 28 de grade Celsius. Chiar si asa, fiecare specie de pesti in parte are o anumita temperatura propice de dezvoltare.

Acvariul nu trebuie supraaglomerat! In caz contrar, aceasta decizie va duce la moartea pestilor, in special din cauza nivelului ridicat de nitriti care se regasesc in apa.

Sfaturile  Echipamente Acvarii pentru un acvariu ca la carte

In fiecare saptamana trebuie schimbat un procent cuprins intre 10 si 20 % de apa din acvariu. Se poate si fara in cazul in care acvariul este dotat cu echipamente corespunzatoare si substantele esentiale vietii consumate din apa de catre vietuitoare sunt completate prin aditii cu dozatoare, dar chiar si asa schimburile de apa sunt recomandate si aduc un plus. Echipamente Acvarii nu recomanda schimburi mai mari de 20% din volumul de apa decat in cazuri extreme (substante nedorite se afla in cantitati mari, boli, etc).

Echipamentele cum ar fi pompe, reactoare, etc se vor curata odata pe an sau ori de cate ori este nevoie fara a folosi produse  toxice vietuitoarelor. De asemenea, carbunele activ din sistemul de filtrare, in cazul in care se foloseste, va trebui schimbat lunar.

Pe timpul noptii, sistemul de iluminare trebuie stins, pestii fiind de asemenea obisnuiti ca noaptea sa isi reduca activitatea. 

O mare atentie trebuie oferita si achizitionarii pestilor. Echipa Echipamente Acvarii ofera doar pesti sanatosi, inspectati cu atentie.

Hranirea pestilor se face de obicei de cateva ori pe zi, utilizand cantitati reduse de hrana, avand grija sa nu ramana hrana neconsumata ce poate duce la crearea unui mediu impropriu sustinerii vietii. Echipamente Acvarii dispune de o gama variata de hrana pentru cele mai intalnite specii de pesti exotici,precum si sisteme automate de hranire ce va vor doza mancare in portii egale fara a exista riscul supraalimentarii.

In cazul in care mai multi pesti din acvariu arata ciudat sau au un comportament diferit, acestia trebuie izolati in alt recipient si tratati. Acestia vor fi reintrodusi in acvariu doar dupa ce isi revin. Chiar si asa, daca pestele nu este vindecat complet, el poate transmite boala intregului acvariu.

De aceea recomandam ca la achizitionarea noilor vietuitoare sa le  alegeti numai pe cele ce prezinta un comportament vioi si din acvarii ce nu vedeti probleme la alte vietati.Ideal ar fi o carantinare de cateva zile unde sa fie urmarita starea de sanatate a noilor veniti si ulterior introdusi alaturi de ceilalti,NU UITATI un peste bolnav va poate contamina si distruge munca depusa pana la momentul respectiv .

Echipamente Acvarii este un magazin care isi respecta atat clientii, cat si vietuitoarele pe care le creste si le comercializeaza. Din acest motiv, oferim doar produse si vietuitoare atent selectionate.